Ontdek de kracht van Audioquest HDMI-kabels

Ontdek de kracht van Audioquest HDMI-kabels
Posted in: Audioquest

Ontdek de kracht van Audioquest HDMI-kabels

De ultieme gids voor ongeëvenaarde beeld- en geluidskwaliteit

Voor ongeëvenaarde audio- en videoprestaties, is het selecteren van de juiste HDMI kabel een belangrijke overweging. Audioquest is een van de toonaangevende fabrikanten van high-performance audiokabels en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van HDMI-kabels. Naast HDMI kabels biedt Audioquest ook een breed gamma aan andere kabels voor hoge audio- en videoprestaties, zoals Audioquest luidsprekerkabels, Audioquest subwooferkabels, Audioquest RCA-kabels en Audioquest ethernetkabels.

Het assortiment Audioquest HDMI kabels is ontworpen om de beste audio- en videoprestaties te leveren. Of het nu gaat om het streamen van films, gamen of het bekijken van live sportevenementen, Audioquest HDMI kabels zorgen voor een superieure beeld- en geluidskwaliteit. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende lengtes en prijscategorieën, zodat er voor elke toepassing een geschikte kabel te vinden is.

Enkele populaire Audioquest HDMI kabels zijn de Audioquest Forest, Audioquest Cinnamon, Audioquest Carbon en Audioquest Vodka. Deze kabels zijn ontworpen om een ​​ongeëvenaarde beeld- en geluidskwaliteit te bieden voor verschillende toepassingen. 
Voor de meest voorkomende vragen over HMDI kabels verwijzen we graag naar onze aparte blogpost daarover! In deze blog gaan we wat dieper in op de beste HDMI kabels van Audioquest en hoe ze kunnen bijdragen aan een betere audio- en videokwaliteit.

AudioQuest BlueBerry 18 HDMI: Kwaliteit tegen een betaalbare prijs

De AudioQuest BlueBerry 18 HDMI kabel mag dan wel buiten de HDMI 2.1 standaard vallen, maar het voldoet nog steeds aan de HDMI 2.0 norm. Het is daarmee een uitstekende keuze als je de overstap wil maken naar 4K-resolutie. De massieve geleiders van de kabel zijn gemaakt van Long Grain Copper, wat de geluidskwaliteit en beeldoverdracht ten goede komt.

Met de BlueBerry HDMI kabel zal dat het beeld aanzienlijk scherper en kleurrijker zijn dan bij een standaardkabel. Ook het ruisniveau zal zeker lager zijn. Echter, is er op alle vlakken zeker verbetering mogelijk en zeker het contrast is nog steeds te beperkt.

Het verschil tussen een standaardkabel en de AudioQuest BlueBerry zal alleszins wel duidelijk merkbaar zijn. De AudioQuest BlueBerry is dus een uitstekende kabel voor consumenten die op zoek zijn naar betere beeld- en geluidskwaliteit met een kabel die 4K-resolutie moet aankunnen.

AudioQuest Pearl 48 HDMI: Verbeterde diepte en contrast

De AudioQuest Pearl HDMI kabel voldoet aan de HDMI 2.1-norm tot een kabellengte van 5 meter, waarbij het tot 48Gbps beeld kan weergeven (8K-10K). Boven de 5 meter wordt een snelheid van 18Gbps gegarandeerd. De massieve geleiders zijn gemaakt van Long Grain Copper (LGC) en zijn op richtingsgevoeligheid georiënteerd. Bovendien bevat dit model een interne chip die een optimale synchronisatie bewerkstelligt. Let onder andere daarom op voor de richtingsgevoeligheid van de kabel aangeduid door pijlen op de connectoren.

Met de HDMI 2.1-gecertificeerde AudioQuest Pearl HDMI kabel is er op elk scherm meer contrast en scherpte te zien. De Pearl HDMI is voor zijn zeer geringe meerprijs duidelijk beter dan de BlueBerry HDMI en is de eerste kabel in het gamma die HDMI 2.1 gecertificeerd is.

AudioQuest Cinnamon 48 HDMI: De standaard voor HiFi.eu installaties

De AudioQuest Cinnamon HDMI kabel is de eerste in de serie die voor alle lengtes voldoet aan de HDMI 2.1 norm. Daarom is het de minimale kwaliteit die wij bij HiFi.eu gebruiken bij installaties die we bij onze klanten uitvoeren. We trekken dat ook door naar de andere Audioquest kabels, zoals bij de Audioquest Cinnamon RJ/E netwerkkabel en de Audioquest Cinnamon optische kabels.

Met de capaciteit om tot 48Gbps te verwerken, is deze kabel geschikt voor resoluties tot 8K op een kabellengte tot en met 5 meter. De massieve geleiders van Long Grain Copper (LGC) zijn op richtingsgevoeligheid georiënteerd en hebben een verzilvering van 1,25%. Om EMI-instraling tegen te gaan, zijn alle aderparen voorzien van een extra gemetalliseerde NDS afschermingslaag (Noise Dissipation System). De laatste nieuwe Cinnamon HDMI kabels hebben nu een NDS level 3 en zitten daarmee duidelijk een niveau hoger dan de reeds besproken kabels.

Op een ouder scherm zullen de verschillen bij steeds betere kabels steeds moeilijker zichtbaar worden. Maar vanaf 4K beeldscherm met standaard diameters vanaf 50 inch zal iedereen verschillen kunnen zien tussen de Forest en Cinnamon kwaliteit.. De toename in contrast en diepte is opvallend en de kleuren zijn rijker.

We hebben het niet eeder besproken, maar in vele gevallen gaat ook het audio signaal over deze HDMI kabels! Audiofielen hebben vaak veel aandacht voor hun interlinks bij de muziek installatie, maar ook bij de HDMI kabel die audiosignaal vervoert is hiervoor enige aandacht nodig. De AudioQuest Cinnamon HDMI kabel biedt al een verbluffende beeld- en geluidskwaliteit en is daarom voor ons de minimale standaard voor geplaatste installaties.

AudioQuest Carbon 48 HDMI: Verbeterde afscherming en 5% verzilvering

De AudioQuest Carbon HDMI kabel voldoet volledig aan de HDMI 2.1-norm en beschikt over een verzilvering van 5% rond de massieve, op richtingsgevoeligheid georiënteerde geleiders van Long Grain Copper (LGC). Voor een verbeterde afscherming tegen instraling van RF signalen is ieder aderpaar apart voorzien van een afscherming die bestaat uit twee lagen gemetalliseerde folie met daartussen een carbonlaag. Vandaar ook de naam…
Het gebruik van 5% zilver is duidelijk hoorbaar in de geluidskwaliteit en vertaald zich in meer detail en helderheid, zoals je dat van een analoge interlink ook zou verwachten.

Bij degelijke en grote 4K beeldscherm is het verschil tussen de Carbon HDMI en de Cinnamon HDMI mogelijks iets kleiner dan het verschil tussen de Cinnamon en de Forest, maar er zijn wel degelijk verbeteringen in scherpte en contrast waar te nemen. Zo gaat dat nu eenmaal volgens het principe van de verminderde meeropbrengst die stelt dat de eerste investeringen leiden tot grote verbeteringen, maar na verloop van tijd worden de verbeteringen kleiner en kleiner. Desondanks is de Audioquest Carbon HDMI bij ons de meest verkochte kabel voor grote 4K OLED en QLED schermen.

AudioQuest Vodka 48 HDMI: Verbeterde Consistentie en Cohesie in Beeld en Geluid

De AudioQuest Vodka HDMI kabel heeft vergelijkbare specificaties als de Carbon HDMI kabel, maar met een verzilvering van 10%. AudioQuest staat bekend om hun consistentie in de kwaliteit van hun kabels, en de Vodka HDMI is geen uitzondering. 
Voor beeld zal het contrast en de scherpte nog licht toenemen in vergelijking met die van de Carbon HDMI. De kleuren zullen daarentegen een grotere verbetering doormaken en zijn voller en levendiger. Snelle beelden zullen vloeiender en scherper weergegeven wordn en dat maakt de kabel bij uitstekt ideaal voor het bekijken van oa. sportevenementen en ook perfect voor gaming.
Wie interesse heeft voor een betere timing en aan strakker audiosigneel kiest hiermee de juiste kabel. Naar onze mening zorgt het gebruik van 10% zilver voor een hogere dynamiek en ruimtelijkheid. Bij deze kabel is voor ons de kwaliteit van het beeld én van het geluid prima op elkaar afgestemd, perfect voor iedereen die zoekt naar een verbeterde consistentie en cohesie.

AudioQuest ThunderBird 48 HDMI: Levensecht beeld en geluid

De AudioQuest ThunderBird HDMI kabel heeft dezelfde richtingsgevoelige 10% verzilverde Long Grain Copper (LGC) geleiders als de Vodka HDMI, maar is uitgerust met een beter Noise Dissipation System (NDS). Deze kabel bevat grafeen in de carbon-laag tussen de twee lagen gemetalliseerde folie die elk aderpaar omhult en is voorzien van 10% verzilverde aders die extra ruis afvoeren naar de aarde.

Met de ThunderBird HDMI kabel geeft een levensecht beeld, alsof het scherm zelf verdwenen is en je de content rechtstreeks aankijkt.

Maar vooral bij het luisteren valt het verschil in geluidskwaliteit meer op dan bij het kijken naar het beeld. De weergave van het laag zal iedereen opvallen en het geluidsbeeld is ruimtelijker dan bij elke kabel lager in het Audioquest gamma. de AudioQuest ThunderBird zit in een prijsklassen die niet meer in ieders smaak valt. Deze HDMI kabel biedt echter zo’n levensechte geluids- en beeldervaring waardoor die het overwegen waard is voor iedereen die zoekt naar de hoogste kwaliteit.

AudioQuest FireBird 48 HDMI: Superieure details!

De AudioQuest FireBird HDMI is uitgerust met massieve geleiders gemaakt van Perfect Surface Silver (PSS) en een geavanceerd Noise Dissipation System met een carbon/grafeen laag en 10% verzilverde drain wires. Het NDS systeem zit hier aan een Level 5 en is daarmee opmerkelijk beter afgeschermd als de standaard kabels zoals de Cinnamon HDMI met een level 3. Daarnaast beschikt de kabel over een 72V DBS-systeem.

De Firebird HDMI onderscheid zich volgens ons opnieuw van ThunderBird HDMI door de betere geluidskwaliteit. De zilveren geleiders zorgen opnieuw voor een beter detail en helderheid waardoor het geluid nog meer natuurgetrouw is. Voor het beeld zouden we de upgrade niet doen en als je dan toch zo dicht bij het summum van kwaliteit zit, waarom dan niet meteeen de Dragon HDMI overwegen?

AudioQuest Dragon 48 HDMI: Het summum voor HDMI kabels

De AudioQuest Dragon HDMI is het ultieme topmodel in de serie, met een opbouw vergelijkbaar met de FireBird HDMI, maar met een belangrijk verschil: de drain wires van massief Perfect Surface Silver vervangen de 10% verzilverde drain wires in de FireBird HDMI.

De Dragon HDMI brengt nog een kleine in beeldkwaliteit met zich mee die meer te verantwoorden is dan die van de ThunderBird naar FireBird. De kwaliteit van het audiosignaal is te vergelijken met de kwaliteit die je mag verwachten van een high-end audio interlink van de allehoogste klasse. De Dragon HDMI kabel biedt daarom ultieme prestaties voor audio en video en is de beste keuze voor een onvergetelijke kijk- en luisterervaring.

AudioQuest biedt met zijn HDMI kabels een reeks van hoogwaardige kabels die telkens een stap in beeld- en geluidskwaliteit toevoegen door middel van betere materialen en technologieën.

Uit onze ervating blijkt dat Audioquest zijn reputatie waarmaakt als toonaangevende fabrikant van high-performance kabels voor ongeëvenaarde audio- en videoprestaties. Zowel de te verwachten beeldkwaliteit stijgt bij elke stap in het gamma, maar voor audioliefhebben nog belangrijk is dat ook bij het beluisteren muziek de superieure kwaliteit van HDMI kabels tot uiting komt. 
Kortom, voor iedereen die op zoek is naar de beste beeld- en audiokwaliteit voor een home cinema of hifi-systeem heeft Audioquest een kabel in huis. In het aanbod aan Audioquest HDMI kabels is zeker een kabel geschikt om aan de wensen van iedere liefhebber te kunnen voldoen.

Gerelateerde berichten